النهاردة يا فتوكات معايا فراخ بانيه في الفرن مع مكرونة بصلصة الكاتشاب اللذيذة
طبعا الفراخ ديه بدهون اقل ومستوية جدا جدا
المكونات
طبعا الفراخ ديه بدهون اقل ومستوية جدا جدا
المكونات
1/2 ك فراخ بانيه+2 كوب بقسماط+زعتر+شطة+زيت +دقيق +2 بيض وربع كوب لبن
الطريقة
اول شئ نتبل الفراخ ببصلة مبشورة وقرفة مع عصير ليمونة كبيرة+معلقة مستردة
+معلقة صغيرة ملح +نصف معلقة فلفل اسمر
لتجهيز البقسماط
نضع لكوب البقسماط 4 معالق زيت ونقلبه كويس جدا
او ممكن 3 زيت و1 زبدة المهم نغلف القسماط كويس
وعشان الطعم الحلو نضيف نصف معلقة زعتر مع شطة اوممكن بدون شطة
+معلقة صغيرة بابريكا بتديها طعم ولون حلو جدا
ثم نجهز البيض المخفوق مع اللبن ورشة فلفل والبقسماط ونبداْ نغلف الفراخ بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط
مع ملاحظة اننا ننزل البقسماط الزيادة من الفراخ
وهنا غلفت الفراخ بالبقسماط
ثم تدخل الثلاجة نصف ساعة او ساعة
ونسخن الفرن 5 دقايق علي نار هادية او 180 درجة
وندخلها علي الرف العلوي 1/2 ساعة
وده شكلها مستوية جدا ولونها جميل
خفيفة مقرمشة مستوية جداااااا
والزعتر والتوابل ادتها طعم جميل
طريقه تانيه خفيفه
كل الناس اللي بتعمل ريجيم، ونفسها تاكل فراخ بانيه مقرمشة
ولذيذة، النهارده هنعمله بطرقة خفيفة أوي، جرّبوها وابعتوا لنا رأيكم
فيها..
فراخ بانيه في الفرن
المقادير:
* 6 قطع فراخ بانيه
* م
لعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (بابريكا)
* 1 1⁄4 كوب كورن فليكس مطحون
* ملعقة صغيرة ثوم مفروم
* بقدونس أخضر مفروم
* بصلة صغيرة مفرومة
* ملح وفلفل أسود
* كوب لبن
* زيت زيتون
الطريقة:
1- اخلطي الفراخ مع اللبن، وقلّبيهم مع بعض كويس بحيث إن
اللبن
يغطّي الفراخ تماما، وبعد كده حطّي الفراخ في الخل، وشيليها في
الفريزر لمدة 8 ساعات، مع تقليبها من وقت للتاني.
2- هاتي طبق غويط واخلطي الكورن فليكس مع الثوم والبصل
والبابريكا والفلفل والملح، وبعد كده ضيفي عليهم الفراخ، وقلّبيها
كويس في الخليط ده علشان تتشّرب منه.
3- هاتي الصينية اللي هتعملي فيها الفراخ، وافردي عليها طبقة
من الورق الفويل، وادهنيه بطبقة خفيفة من زيت الزيتون، ودخّليها
الفرن على درجة حرارة عالية؛ علشان تسخن، وبعد كده طلّعيها،
وابدئي رصّي قطع الفراخ عليها، وادهنيها من فوق بطبقة خفيفة
من زيت الزيتون، ودخّليها الفرن وسيبيها لمدة من 20 : 25 دقيقة أو
لغاية ما الفراخ تستوي، وعند التقديم زيّنيها بالبقدونس الأخضر
المفروم.. وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق