الأربعاء، 31 يوليو 2013

افضل و أسهل الطرق لعمل بيتيفور

استخدام الامكانيات المتاحة في مطبخك دون تكاليف زائدة ، و في نفس الوقت ترضي جميع اذواق أفراد أسرتك و أقاربك و أصدقائك ، ...

المقادير :
- 3 أكواب و نصف دقيق منحول – كوب و نصف زبد – 1 كوب سكر بودرة منحول – 1 صفار بيضة – 1 بيضة – 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر – فانيليا – ذرة ملح – 2 ملعقة كبيرة كاكاو .
للتجميل :
- شيكولاتة خام – مربي مشمش – مكسرات مفرية .
الطريقة:
طريقة عمل البيتي فور بالصور , طريقة عمل البيتي فور , اسهل طريقة لعمل البيتي فور
- يخفق الزبد مع السكر بملعقة خشبية أو بمضرب كهربائي حتي يصير الخليط هشا و ناعما ، تخفق البيضة و صفار البيض مع الفانيليا و يضاف للخليط السابق ، ثم يخلط الدقيق مع البيكنج بودر و الملح و يضاف بالتدريج للخليط حتي نحصل علي عجينة ملساء ناعمة ، ثم تقسم العجينة الي نصفين يترك نصف بلونة الطبيعي و يخلط النصف الأخر مع 2 ملعقة كبيرة شوكولاتة مع اضافة 1-2 ملعقة كبيرة لبن ، ثم تشكل العجينة علي هيئة وردات بالقمع أو بماكينة البيتيفور ، و ترص في الصاجات علي مسافات متباعدة و تخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونها ذهبيا .
طريقة عمل البيتي فور بالصور , طريقة عمل البيتي فور , اسهل طريقة لعمل البيتي فور
يرفع البيتيفور من الصاجات بحرص و يترك حتي يبرد ، ثم يجمل حسب الرغبة ، و تلصق كل وحدتين مع بعضهما بالمربي أو تغطي بالمربي أو المكسرات أو يعمل للشيكولاتة حمام مائي ساخن و تغمس نصف وحدات البيتيفور في الشيكولاتة بعد أن تبرد . 

طريقة عمل البيتى فور " بالصور


 عمل البيتى فور 

المقادير 

‏3 كوب ونص دقيق منخول‏
1 كوب ونص زبد‏
1‏ كوب سكر بودرة منخول‏
1‏ بيضة‏
1‏ صفار بيضة‏
1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏
فانيليا‏
ذرة ملح‏
2‏ ملعقة كبيرة كاكاو‏

للتجميل‏

شوكولاتة خام‏
مربى مشمش مصفاة‏
مكسرات مفرية‏

الطريقة

1 - يخفق الزبد مع السكر بملعقة خشبية اوبالمضرب الكهربائى حتى يصبح الخليط هشا وناعما مثل الكريمة‏ .

‏2 - تخفق البيضة وصفار البيضة مع الفانيليا بالشوكة وتضاف للخليط السابق ‏.‏

‏3 - يخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف بالتدريج للخليط السابق حتى نحصل على عجينة ملساء ناعمة‏ . ملحوظة هامة " قد لا يستخدم كل الدقيق لصنع العجين‏ "

4 - قسمى العجينة إلى نصفين‏ ويترك نصف بلونه الطبيعى ويخلط النصف الآخر بـ 2 ملعقة كبيرة كاكاو مع اضافة ‏1-2‏ ملعقة كبيرة لبن‏ .‏
‏5 - تشكل العجينة على هيئة وردات بالقمع اوبماكينة البيتى فور وترص فى الصاجات على مسافات متباعدة وتضعيها فى فرن متوسط الحرارة حتى يصبح لونها ذهبى ‏.‏

‏6 - يرفع البيتى فور من الصاجات بحرص ويترك حتي يبرد‏ ثم يجمل حسب الرغبة,‏ تلصق كل قطعتين مع بعضهما بالمربى اوتغطى بالمربى وتغمس فى المكسرات اويعمل للشوكولاتة حمام ماء ساخن ثم تغمس نص وحدات البيتى فور فى الشوكولاتة بعد ان تبرد‏ .‏

طريقة عمل بسكوت العيد




                                                 المقادير




500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
جم فانيليا
750جم دقيق
بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر

 

طريقة عمل بسكوت العيد
 نقوم بخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض في العجانة وتخفق خفقا جيدا.
ثم نضيف البيض بيضة ببيضة والعجانة شغالة.
3-ثم نضيف الفانيليا.
*نقوم باضافة اللبن(الحليب) سرسوب رفيع جدا واعجن في العجانة.
*نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن.
نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت .
*لما نتاكد ان العجينة بقت طرية جدا ناخد جزء منها ونحطه في كيس القمع ونخرج البسكويت عندنا في الصينية.
*تدخل الفرن علي درجة حرارة 120 مئوية  لمدة 20 دقيقة وتخرج.

وبالهنا والشفا

طريق عمل الغريبة




الغريبة


1/2كجم دقيق

1/4كجم سمنةباردة

120جم سكربودرة

1بياض بيضة

ذرةفانيليا


لعمل الغريبة نخفق السمنة الباردة + السكر حتى تصير كريمة وهشة

نضيف البياض بيضة و الفانيليا مع الخفق

نضيف الدقيق ثم نريح الغريبة 10 دقائق ثم نشكل الغريبة كرات صغيرة

نبصم بعض الغريبة بشوكة متعاصة كاكاو وبعضها نغرص فيها فستقة او لوزة او كرزمجفف

نسوي الغريبة فى فرن 120-140درجةحتى تستوى وتبقى بيضاء.

وتقدم الغريبة وبالهنا والشفا

طريقة عمل كحك العيد بالبيكنج بودر

وصفة و طريقة عمل كحك العيد بالبيكنج بودر (الشيف حسن) في مطبخ فتكات


المقادير



  • النهاردة انا عملت كحك العيد بس بالبيكنج بودر على طريقة 
    الشيف حسن لانه بيقول ان الكحك من الكوكيز وعشان كده مش 
    يتحط عليه خميرة .


    والمقادير بسيطة جدا


    2كوب دقيق عليهم 1كوب سمنة


    وملعقة صغيرة بيكنج بودر


    و2ملعقة سكر تدوبيهم فى نصف كوب لبن علشان تعجنى بيه.
  • التحضير:

طريقة عمل بيتيفور مالح

طريقة عمل بيتيفور مالح


طريقة عمل بيتيفور مالح


طريقة عمل بيتيفور مالح ..........


# مدة التحضير: 25 دقيقة 
# وقت الطهي: 15 دقيقة 
# المقادير: 1/41 كوب زبدة 
3/41 كوب طحين 
13:00 كملح 
3 بيضات 
الفانيليا 
1/4 م ص مسحوق الخبز 
13:00 والسكر 
القلم للتلوين: 2 م والزعتر، 2 م كما السماق 
# التحضير: 1 - فاز الزبدة في الخلاط، ثم يضاف الدقيق ولها والملح والسكر والفانيليا. 
2 - يضاف البيض ويستمر الضرب حتى تشكيل عجينة لينة. 
3 - يوضع العجين على بعض الزعتر لقراءة الخضراء وعلى كل من السماق، واللون الأحمر يترك بعض الفيروز. 
4 - وضع العجين في كيس حلواني (كيس بلح البحر الشام) الورود في صينية الفرن، مثل العادي وتزيين زهرة في الجمل واللوز المملح. 
# الطبخ: 1 - توضع الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة في 160 درجة. 
2 - بعد أن يبرد وحدة تعلق على كل من الجبن أو ترك وسادة.


طريقة عمل شوربة حرق الدهون



طريقة عمل شوربة حرق الدهون ...........
طريقة عمل شوربة حرق الدهون

# الكمية: 4 أشخاص 
# المقادير: كوب عصير الطماطم أو معجون الطماطم. 
ماغي بيكيت مكعب أو حساء الدجاج. 
هناك حزمة من البقدونس كما تريد. 
الفول والملفوف (الكرنب) كبيرة. 
قرصين من الفلفل الأخضر. 
ست قطع من البصل. 
حزمة من الكرفس. 
الملح والتوابل. 
# التحضير: الخضروات مقطعة إلى قطع صغيرة أو متوسطة. 
غسلها ووضعها في عار كبير ومع بقية المكونات. 
# الطبخ: يغمر كل الماء ووضع وعاء على النار حتى يغلي لمدة عشر دقائق. 
خفض درجة الحرارة من الحرارة ويترك حتى تصبح الخضروات لينة. 
الخضروات مختلطة بالخلاط أو ترك كما هو.

الأحد، 21 يوليو 2013

أكلة إيطالية - عظم مع نخاع العظم

سلطة مكسيكية

لازانيا الدجاج , مطبخ فتافيت

lazania - طريقة تحضير اللازانية على الطريقة الإيطالية

لازانيا باللحم والمشروم - مطبخ منال العالم

سلق الازينا

سلق اللازانيا : 

طبعا سلق اللازانيا بيكون بحرص شوي غير عن المكرونه العاديه 
لانه بسرعه يتقطع ويلزق ببعض . 
لذلك افضل طريقه لسلقه ، اغلي ماء بالقدر وخليه ومن ثم أملحيه
واضيفي ملعقة زيت نباتي . 
وسقطي اللازانيا حبه حبه عشان مايلزقون انا احط 5 حبات لكل دفعه
عشان ماتعب و تلتسق
اخليها ثلاث دقائق واشيلها .
شخصيا مافضل اللازانيا قاسيه احبها طريه نسبيا 
اول مانزلها احطها بماء بارد عشان تنفش شوي لانها اذا صارت
قاسيه تنفش في الفرن اثناء الطهي وممكن يخرب شكلها بالصينيه .

وصلنا الان لترتيب اللازانيا : 

نحضر كل الشغلات اللي حضرناها قبل . 
أفضل شيئ تحضر اللازانيا على اربع طبقات . 
وعشان اسهلكم الوصف 
مكرونه 
باشميل 
لحم 
مكرونه 
باشميل
لحم
مكرونه 
باشميل
لحم 
مكرونه 
بشاميل . 

الطريقة

تدهن الصينية ثم 
نرص اللازانيا بالعرض او حسب صينيتك
وبعدها الباشميل 
ثم اللحم
وسوي السطح
ونرص طبقه لازانيا ، نكرر لين اخر طبقه .
وأخر طبقة تكون باشميل، ونرشها بالاورجانو ، والبابريكا ،
وبدورة الثوم والبارميزان 
بالنسبه لحشوة الدجاج . 
كذا نرصها بنفس الطريقه . 
ثم ندخلها الفرن . 
على حراره متوسطه وتاخذ تقريبا من ثلث الى نصف ساعه . 
وإذا صارت بهالشكل شغلنا الشوايه من فوق عشان تحمر . 



المقادير:

علبة لازانيا
لحم مفروم
بصلة كبيرة
3 سنان توم
صلصة بندورة
كوب جبنة موزاريلا 
ملح
بهار
فلفل اسود

كوبان بشاميل

الطريقة:

تسلق قطع معكرونة اللزانيا نصف استواء في
ماء مملح ومضاف له قليل من الزيت
نضع قليل من الزيت في الطنجرة ونضيف البصل
حتى يذبل ثم نضيف
الثوم المفروم واللحم المفروم نحرك جيدا ونضيف
البهارات ونترك اللحم إلى أن يستوي 
نضيف الصلصة ونتركها تغلي شوي
وبعدين نرفعها عن النار
نجهز طبق البايركس ، نضع طبقة لازانيا ثم 
طبقة من صلصة اللحم ،
وفوقها طبقة بشاميل ، ونرش قليلا من
الموزريلا ، ثم نعيد نفس
الخطوات (طبقات فوق بعض) حتى
تنتهي الكمية .
أخر طبقة نضع البشاميل والموزريلا
توضع بفرن حامي مدة نصف ساعة وحتى
تحمر قليلا من الوجه




اللازانيا باللحم المفروم والباشميل





المقادير:

صفار بيضة
3فص ثوم مدقوقان
¾ كيلو لحم مفروم
½ كوب مرقه دجاج
باقة بقدونس مفروم
½ كوب جبن موزاريلا
ملح وفلفل حسب الرغبة
5أكواب صلصة البشاميل
½ كوب زبد أو زيت ذرة
3 أكواب من عصير الطماطم
½كيلو من مكرونة اللازانيا
3 بصلة مفرومة فرمًا ناعمًا
1 ملعقة كبيرة صلصله طماطم

طريقة التحضير:

1- يوضع الزبد على النار ويضاف عليه البصل ويقلب حتى يصبح ذهبياً.
2- يضاف اللحم المفروم والثوم ويقلب لمدة 5 دقائق.
3-يضاف عصير الطماطم والصلصة والملح والفلفل والمرق إلى الخليط 
السابق ويغطى الإناء ويترك على نار هادئة مدة 20 دقيقة.
4-يرش البقدونس المفروم على اللحم بعد أن يتم نضجه.
5-تحضر صلصة الباشاميل ويضاف عليها نصف كمية الجبن المبشور.
6- يوضع أناء نصفه ماء على النار، وبعد أن يتم الغليان توضع اللازانيا وتسلق.
7-يبطن قاع القالب بطبقه من البشاميل، ويوضع فوقها اللازانيا
ثم طبقه من اللحم المفروم وتغطى بطبقه من اللازانيا مره أخرى
8-يرش القالب بقليل من الجبن المتبقي ويوضع في فرن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة.



لازانيا بالفطروالباشميل



المقادير:

-6 شرائح لازانيا غير مسلوقة
-2 ملعقة كبيرة زبده
-2 ملعقة كبيرة طحين
-كوبان حليب
-كوبان من عصير البندوره
-نصف كيلو فطر تقريبا
-جبن موتزريلا مقطع مكعبات
-جبن بارميزان مبشور
-زيت زيتون
-زيت قلي

طريقة تحضير البشاميل :

1-ذوبي الزبده على النار واضيفي الطحين و حركي الى ان تتجانس
, اضيفي الحليب و استمري بالتحريك الى ان تتماسك و اخيرا ارفعيها
عن النار و تبلي بالملح و رشه من جوز الطيب.

2- ضعي زيت الزيتون في وعاء على النار و اضيفي الطماطم المعصوره
و استمري بالتقليب من فتره الى اخرى الى من 10
الى 15 دقيقه , ثم تبلي بالملح و الفلفل الاسود .

3- اقلي الفطر بزيت القلي . اخلطي صلصة الطماطم مع البيشاميل .

4- في صينيه ستدخل الفرن ضعي القليل من مزيج الطماطم
و البيشاميل في القاع .
5- ضعي فوقها شرائح اللازانيا و اضيفي عليها بعض من 
مزيج البيشاميل و الطماطم ,

6-اضيفي بعض من كمية الفطر و بعض من الموتزريلا و رشي
بعض من جبنة البارمزان المبشوره .

7- كرري العمليه حتى تنتهي كمية الفطر و الصلصه اخيرا غطي طبق
اللازانيا بما بقى من الصلصه و رشي جبنة البارمزان
المبشوره و القليل من زيت الزيتون .

8- دعي طبق اللازانيا مدة ساعتين قبل الطبخ لكي تاخذ اللازانيا
نكهتها من الصلصه و الفطر اما اذا كنت مستعجله فقومي
بسلقها لمدة 3 الى 4 دقائق .

9- ادخلي الصينية للفرن , و دعيها الى ان تنضج , و قدميها .


[/size]

لااله الا الله محمد رسول الله

لازينا بالباشمل




لازينا بالباشمل
المكونات :-

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

شرائح لازانيا
400 جرام لحمة مفرومة
400 جرام سجق
بصل - توم - بقدونس
زيت زيتون
دقيق - لبن - كريمة طبخ (للبشاميل)
2 كوب عصير طماطم
علبة صلصة طماطم
جبن مبشورة ( رومي - فلامنك - شيدر - موتزاريلا )
ورق لورا - زعتر - ملح - فلفل

عشان نجهز اللازانيا في 4 حاجات لازم نعملها
1- سلق اللازانيا
2- الحشو
3- الصلصة
4- البشاميل

ونبدأ بالتفصيل

1- سلق اللازنيا
- بلاش تسلقي اللازانيا أوي يعني يدوب تطرى لأنها بتطرى أكتر لما بتركنيها شوية.
- اسلقي اللازانيا قبل ما تشتغلي بيها على الأقل ساعة عشان تصفي مايتها كويس ومتنزلش مايه وتخلي الحشو صايص.
- أول ماتصفيها من المايه المغليه تغسليها بالماية الحنفية وتحطي عليها زيت كتييير عشان مش تلزق.
- ومن وقت للتاني قلبيها عشان تفكيها من بعض.

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

2- الحشو :-

نسخن طاسة ونحط شوية زيت زيتون ونقطع 2 بصلة وسط لقطع صغيرة تتشوح

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

لما تصفر البصلة نحط 6 أو 7 فصوص توم كبار مفرومين

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وبعدها ننزل بالسجق ( شيلي الطبقة اللي حوالين السجق ) واللحمة المفرومة

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

ونهدي النار هاتنزل مايته وتشربه وتستوي وهي بتستوي حطي ورق اللورا والزعتر وظبطي الملح والفلفل وبهارات اللحمة

أول ما تقرب تستوي حطي 3 معالق صلصة طماطم

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وقلبيهم كويس وأرفعيه من النار وضيفي عليهم البقدونس المتقطع

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي
ملحوظة مهمة أوي :-
لو الحشوة دي فيها أي سوايل أو زيت أو دهون سايلة صفيها كويس أوي 
وبكده نبقى خلصنا الحشو

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

3- الصلصة :-

أحلى ما في الصلصة انك تستخدمي الطماطم مش الصلصة الجاهزة بتغير الطعم وبتدي طعم وريحة جنااااااااااااان

(( اضربي الطماطم وصفيها من القشر والبذور حوالي 2 كوب من عصير الطماطم ))

هانسخن شوية زيت زيتون ونحط بصلة صغيرة أوي مقطعة قطع صغيرة أول ما تدبل ننزل ب 4 فصوص توم مفرومين ويتشوحوا شوية وبعدين نحط عصير الطماطم لحد ما المايه اللي فيه تقل بس من ننشف الصلصة،، لأ تبقى طرية وفيها شوية سائل بسيط

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وتحطي ملح وفلفل وزعتر

4- البشاميل :-

اعمليه بطريقتك اللي متعوده عليها في حدود 2 كوب لبن ولو عندك كريمة طبخ ضيفي كوبايه منها بتدي طعم أكتر من راااااااااااائع للبشاميل

كده تمام كل حااااااااجة جهزت نبدأ الشغل بقى دي احلوت قوي

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي
سيـــنيــــــــــــــــه مالكيش دعوة

نحط في الأول شوية صلصة عشان اللازانيا مش تلزق

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وبعدين طبقتين من اللازانيا ( لأن النوع دا رفيع أوي ) وعلى الجوانب زي كده

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وبعدين نص كمية الحشو

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وحطي رشة من الجبن ( أي نوع جبن ينفع سواء رومي أو شيدر أو فلامنك بس الأحلى الرومي )
أنا بقى دايماً مجهزة عندي في الفريزر كلكشن جبن مبشورة عشان البيتزا
إديها رشة

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وبعدين حطي شوية بشاميل قليل أوي مع معلقتين صلصة بس بلاش تكتري مش عاوزين الحشو صايص ومليان سوايل

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وبعدين كرري نفس الترتيب السابق
طبقتين لازنيا بينهم شوية صلصة صغيرين
باقي الحشو
رشة جبنة
نتوري شوية بشاميل
معلقين صلصة صغيرين أوي

وآخر حاجة غطي بطبقتين لازانيا كده

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

وحطي البشاميل على الوش وعليه رشة من كوكتيل الجبن

نفسك تاكلي لازانيا ،،، ومش بتظبط معاكي ؟؟؟؟ تعالي أقولك سرها ،،، بالصور من مطبخي

طريقة عمل لازانيا كلاسيك مع جبنة شيدر

طريقة عمل لازانيا كلاسيك مع جبنة شيدر


  • 1 باكيت عجينة لازانيا
  • 1 كيلو لحمة ناعمة
  • 2 كوب ماء ساخن
  • 1 بصلة مفرومة
  • 1 ملعقة طعام زيت زيتون
  • 11 ملعقة صغبرة زعتر ناشف
  • 2 كوب فطر طازج شرائح
  • 3 اكواب جبنة شيدر مبشورة
  • 2 فص ثوم مهروس
  • 3 ملاعق طعام معجون طماطم
  • 4 حبات طماطم طازجة مهروسة
  • نصف قرن فلفل اخضر حار
  • رشة ملح وفلفل
  • البشاميل
  • 4 ملاعق طعام طحين
  • 3 اكواب حليب
  • 2 ملعقة صغيرة زبدة
  • رشة ملح
  • رشة جوزة الطيب


ريقة التحضير
تحضر صلصة البشاميل يخلط جميع المقادير والحليب البارد حتى تتجانس
ثم توضع في قدر على درجة حرارة متوسطة مع استمرار التحريك حتى
تثخن ثم يرش الملح وجوزة الطيب وتترك جانبا
يقلى البصل والثوم بزيت الزيتون حتى يذبل قليلا وثم تضاف اللحمة وتقلب
مع الملح والفلفل حتى تحمر قليلا ثم يضاف الفطر ويقلب لمدة 5 دقائق
تضاف الطماطم الطازجة ومعجون الطماطم والفلفل الحار مع كوبي الماء
الساخن ويترك حتى تصبح الصلصة متماسكة ثم يضاف الزعتر وتترك
الصلصة على النار لمدة 5 دقائق اخرى
تفرد طبقة من عجينة اللازانيا وتوضع فوقها طبقة من الصلصة الحمراء وتليها
طبقة من البشاميل مع رش الوجه بقليل من جبنة شيدر ثم نضع طبقة اخرى
من عجينة اللازانيا وفوقها طبقة من الصلصة الحمراء يليها البشاميل والقليل
من الجبنة
تكرر العملية لعمل طبقة اخرى ثم توضع طبقة من البشاميل على الوجه
الاخير لتغطي العجينة بالكامل حتى لاتجف ثم تضاف طبقة وفيرة من جبنة
شيدر
توضع اللازانيا في الفرن على حرارة 200 لمدة 40 دقيقة حتى يحمر الوجه

الجمعة، 19 يوليو 2013

سلطة ايطالى


تحضير سلطات ايطاليه , مقادير السلطه الايطاليه, تحضير السلطه التركيه بسهوله





المقادير :
6قطع توست مقطعه مربعات ومحمصه
1/4 كوب سبانخ مفرومه
1 عود كرفس مقطع بالطول
بصله حمراء صغيره مقطعه جوانح رقيقه
1 و 1/2 كاس طماط مفروم ( مقطع صغير جدا)
ملح / فلفل اسود
نص كأس ريحان مفروم
4 ملاعق زيت زيتون كبيره
1 ، 1/2 ملعقة خل احمر.

الطريقه :
اخلطيهم مع بعض في صحن التقديم وتقدم .

شــــوربــــه الــــمــــشـــــروم

شــــوربــــه الــــمــــشـــــروم بالـــطـــريـــقــــه الايـــــطـــالــــيـــه






: المقادير:
1- كوب مشروم شرائح 2- 1 معلقه اكل بصل مفروووم 3- 1/2 معلقه صغيره ثوم مهروس
4-2 معلقه اكل سمن ( او قليل من الزيت) 5- 2 معلقه اكل دقيق ابيض 6- ملح+ فلفل اسود
7- 4 اكواب ماء 8- 3 معالق اكل حليب بودره 9- مكعبات خبز ابيض محمصه



: الطريقه:
1- يحمر البصل والثوم فى السمن او الزيت ثم يضاف المشروم ويقلب لعده دقائق ثم يضاف الطحين ويقلب دقيقتين
2- يذوب الحليب فى كوب ماء ساخن حتى يذوب تماما ثم يضاف مع بقيه الماء الى خليط المشروم ويقلب حتى يغلى
3- تخفف النار ويترك لمده 30 دقيقه بعد ان يتبل بالملح والفلفل الاسود
4- يسكب فى اوانى الشوربه ويزين ويقدم مع مكعبات الخبز المحمصه

شـــــوربــــه الـــخـــضـــروات

شـــــوربــــه الـــخـــضـــروات الايــــطــــالـــيـــه






:المقادير:
1- معلقه كبيره زيت نباتى 2- نصف كوب بزلاء 3- نصف كوب لوبيا خضراء
4- نصف كوب فاصوليا حمراء 5- نصف كوب كرفس مقطع مع ورقه 6- نصف كوب جزر مقطع
7-نصف كوب كوسه مقطعه 8- نصف كوب بصل مفروم 9- فص ثوم مهروس
10- كوب مكرونه حبات صغيره 11- ملح، فلفل اسود 12- 4 اكواب ماء


: طريقه التحضير:
1- اقلى الثوم والبصل والكرفس بالزيت لمده 5 دقائق
2- اضيفى بقيه المكونات ما عدا المكرونه عند غليان المزيج
3- خففى النار واتركى النار على القدر مده نصف ساعه حتى ينضج الخضار
4- ضيفى المكرونه واتركيها ( 3 دقائق) اضافيه ثم ابدأى بالتقديم

طــريــقــه الارز الايـــطـــالــــي بــالـــمــأكــــولات الـــبــــحـــريــــه


طــريــقــه الارز الايـــطـــالــــي بــالـــمــأكــــولات الـــبــــحـــريــــه






: المقادير:

1- 250 جرام سبيط مقطع حلقات 2-400 جرام جمبرى متوسط مقشر
3- 200 جرام سمك فليه مقطع متوسط 4- 2 كوب رز + ا بصله مفرومه
5- نصف كوب مرزيبان مبشوره+ ربع معلقه كبيره زيت ذره 6-نصف كوب كريمه لبانى + ملح+ فلفل ابيض
7-1 مكعب مرقه خضار مذاب فى 3 كوب ماء


: طريقه التحضير:
1-تسخن معلقتين كبيرتين زيت فى اناء على نار متوسطه ثم يضاف البصل ويقلب حتى يلين ثم نضع الارز لمده دقيقتين
2- تضاف المرقه وتطهى لمده 15 دقيقه او حتى تمتص تماما مع التقليب من حين الى اخر
3- فى الوقت نفسه يسخن باقى الزيت فى طاسه ويضاف السبيط والجمبرى والسمك لمده 7:5 دقائق
4- تضاف المأكولات البحريه الى الارز وتقلب جيدا توضع على النار لـ10 دقائق ثم تضاف الكريمه اللبانى + الجبن
وتقلب جميعا حتى يذوب الجبن

طــريـــقــــه كــــرات الارز بـــالـــجـــبــــنـــــه



طــريـــقــــه كــــرات الارز بـــالـــجـــبــــنـــــه





: المقادير:
1- 30جرام زبده 2- 1 بصل احمر صغيره مفرومه فرما ناعما 3- ا ونصف كوب ارز بسمتى
4-2 ونصف كوب مرقه دجاج ساخنه 5-2 بيضه مخفوقه بفه + رشه بودره زعفران
6- معلقه طعام جبن بارميزان مبشور 7- 90 جرام جبن موتزاريلا مقطع مكعبات ( اسم)
8- 3/2 كوب بقسماط 9- زيت نباتى للقلى


: طريقه التحضير:
1- سخنى نصف كميه الزبد فى قدر كبيره واطبخى فيها البصل حتى يصبح ناعما ثم اضيفى الارز حتى يغطى بالزبد
2-اضيفى نصف كميه مرقه الدجاج والزعفران دعيه حتى الغليان مع التقليب الجيد
3-عندما تتبخر المرقه تقريبا اضيفى الباقى الى القدر اخفضى الحراره واطبخى المكونات بدون غطاء( 15 دقيقه)
او حتى يتم امتصاص المرقه ( اضيفى الزبد الباقيه + جبن البارميزان واتركيه ليبرد)
4- اضيفى البيض الى خليط الارز وقلبى جيدا مستخدمه شوكه مع الاحتراس من هرس الارز
5-ضعى كميه معلقه واحده من خليط الارز فى يديك ثم اضيفى اليها مكعب من جبن الموتزاريلا
6- ثم غطى البن بمقدار معلقه اخرى من الارز وكوريها بيديك( يجب ان يكون مكعب الجبن مغطى تماما بالارز)
7- ثم دحرجى كور الارز فى البقسماط ( يمكن حفظها فى الثلاجه لعده ساعات لتسهيل عمليه القلى)
8- اقلى الكور جيدا كل 4 او 5 مع بعض ثم اخرجيها لتصفى من الزيت ويتم التقديم

طــــريـــقــــه صـــدور الــدجـــاج بـــصـــوص الـلــيــــمـــون الاخــــضــــر


طــــريـــقــــه صـــدور الــدجـــاج بـــصـــوص الـلــيــــمـــون الاخــــضــــر





: المقادير:
1- 4 قطع من الدجاج المخليه ومسلوقه بطريقتك الخاصه
2- 1 كوب من عصير الليمون الاخضر
3-3/4 كوب من عصير التفاح 4- معلقتين اكل من النشا 5- مكعب ماجى


: طريقه التحضير:
1-فى وعاء عميق نخلط عصير الليمون مع عصير التفاح والنشا ثم نضعه على النار ونقلب الى ان تثخن الصلصه
2- نضع الفراخ فى طبق التقديم وتسكب عليها الصلصه وتقدم مع بطاطس مهروسه

طريقة عمل البيتزا الايطالى

طريقة عمل البيتزا الايطالى





: المقاديرالعجينه:
1-2 كوب دقيق 2- 1 معلقه سكر +1/2 معلقه ملح 3-3/4 كوب ماء دافىء
4- 4 معالق زيت زيتون 5- 1 معلقه خميره فوريه


: مقادير الصلصه:
1-5حبات طماطم مفرومه 2- 3 معالق زيت زيتون+ملح+فلفل اسود 4-معلقتين كاتشب+2 معجون طماطم
 
: الحشو:

1- زيتون اخضر + اسود 2- شرائح فلفل + شرائح طماطم + شرائح بصل 5- جبن البيتزا + زعتر

: الطريقه :
1- تخلط مقادير العجينه جيدا حتى تتماسك
2-تترك مغطاه فى مكان دافىء لمده ساعه
3- توضع مقادير الصلصه على النار 4- قومى بتسخين الفرن
5- افردى العجين وضعى عليها الصلصه ثم المكونات يليه الزعتر واخيرا ترش بالجبن
(اتركيها فى الفرن 20 دقيقه)